KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Myšlenky a názory 2022 Zamyšlení Ing. Jana Kasala k napadení Ukrajiny
Zpět

Zamyšlení Ing. Jana Kasala k napadení Ukrajiny

Přidáno 25. 2. 2022
Ilustrační foto
Velmi se bojím, že znovu budu prožívat neblahé roky po roce 1968.
Srpen - jednotný národ, odpor nejen verbální, echtbolševici zalezlí v norách. Pak se vrátili hlavouni z Moskvy, začaly se kolportovat proruské Zprávy. Pár týdnů ještě nechali v rozhlase a televizi mluvit i jiné než proruské hlasy. Postupná proměna nálady a prozření mnoha komunistů a kolaborantů, výměna věrchušky atd atd. A v srpnu 1969 už proti našim demonstrujícím lidem vyjely tanky naší armády. Normalizace, humus prvního stupně, čistky nejen u komunistů. Velké ovace a poděkování Brežněvovi za jeho bratrskou pomoc. Sto tisíc ruských vojáků dočasně umístěných na našem území. Dál už si to mnozí pamatují.

Nejsem prognostik, ale necháme li padnout Kyjev, nabízí se obdobný scénář. Výměna věrchušky, " svobodné volby" podle ruského vzoru, čistky a kriminál, území, kde převažují Rusové, se vrátí do říše hodně brzy. Ukrajincům nechají hymnu, fotbal, biatlon a dresy a židli v OSN, na Ukrajině budou z důvodů bezpečnosti lidí vybudovány ruské vojenské základny. Atd atd. Poskytneme dobré podmínky uprchlíkům, ale demokratická Evropa bude nadšená, že se Putin zastavil na hranicích Polska a Slovenska. A že nám opět poteče levná ropa a plyn. Sice se budeme chvilku na Putina mračit, ale nakonec v zájmu světového míru budeme spokojeni sami se sebou a budeme vzpomínat na naši statečnost při nošení stužek a přijímání rezolucí.

Ó, jak rád bych se mýlil a dostal od vás za rok pořádně vynadáno za omyl, špatný odhad a neoprávněné šíření negativních nálad.