KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Myšlenky a názory 2018 Informace o zasedání FIHC Unum Omnes - Mezinárodní organizace katolických mužů
Zpět

Informace o zasedání FIHC Unum Omnes - Mezinárodní organizace katolických mužů

Přidáno 12. 10. 2018
Ilustrační foto
Zasedání se konalo v Římě od 30. 9. - 3. 10. 2018 v Church village na okraji města
místo: Řím, Itále.
Letošní setkání členských organizací bylo zaměřeno na téma  "70 let  UO a sociální učení Církve, dnešní výzvy pro mladé a rodiny." Zúčastnili se zástupci členských mužských organizací, chyběli zástupci z Koreje. Cca 45% z celkového počtu tvořili delegáti z Afriky (Kenia, Togo, Nigerie, Ghana aj.). Byli přítomni i bývalí prezidenti či generální sekretáři UO.  Všichni obdrželi knížku General Assembly FIHC UO v angličtině, která obsahuje všechny důležité projevy a charakteristiku činnosti jednotlivých členských organizací, včetně české organizace.
 
Účastníci se zúčastnili mše sv. na Svatopetrském náměstí dne 2. 10. 2018 u příležitosti zahájení Synodu o mládeži i setkání s delegáty mládežnických organizací, kteří se zúčastnili synodu. 
 
Česká organizace UO mužů  si vytkla za cíl: konsolidaci základní skupiny,  intenzivnější práce s mladými muži, generační výměnu.
 
Lidmila Němcová, delegátka, měla ad hoc samostatné vystoupení k úloze seniorských organizací v Evropě, dále se zapojila do diskusí, prezentovala  činnost hnutí UO - KAP, probírala užší konkrétní spolupráci s Rumunskem a Ukrajinou. Na zasedání byla pozvána prezidentem organizace UO vzhledem ke své činnosti pro tuto organizaci v minulých letech, kdy se výrazně podílela na přípravě konferencí této organizace v Evropě.
zapsala: Lidmila Němcová