Zpět

Trenčín Skalka

Přidáno 14. 7. 2023
Ilustrační foto
19. června 2023 vykonali členové Sdružení křesťanských seniorů Slovenska a delegace SKS z naší země pouť. Na starobylém poutním místě Skalka u Trenčína si společně připomněli nejstarší křesťanské dějiny. Mši svatou vedl nitranský biskup Beňo, který ještě strávil další hodinu v rozhovorech se seniory.<
Delegaci klubu SKS Zlínsko vedla Karla Vrlová. Předsedkyně SKS Nina Nováková ve svém projevu tlumočila nejen pozdrav SKS v naší zemi, ale také pozdrav z jednoho z nejstarších poutních míst v Čechách, ze svatováclavské a mariánské Staré Boleslavi. V závěru poprosila všechny přítomné o modlitbu za dar moudrosti pro politiky v ČR i na Slovensku.

Neformální část setkání zástupců obou organizací byla velmi pracovní. Plánovali jsme českou účast na Československé mezinárodní konferenci a na volebním zasedání ZKS ve dnech 12. a 13. září 2023.

„Jsem velmi vděčná místopředsedkyni ZKS paní Gregušové za nabitý program, který pro mě připravila. Nepromarnila jsem ani minutu a viděla jsem poutnickou jeskyni, zbytky jezuitského kláštera i kostel Nanebevzetí Panny Marie v srdci Trenčína. Těším se, že se v Trenčíně uvidíme znovu v září“, uzavírá návštěvu u přátel Nina Nováková.

Skalka.jpg