KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2023 Setkání Spolu v dobrém i zlém
Zpět

Setkání Spolu v dobrém i zlém

Přidáno 15. 5. 2023
Ilustrační foto
Setkání nazvané Spolu v dobrém i zlém uspořádala v Poslanecké sněmovně Mgr. Nina Nováková (KDU-ČSL). „Debata o manželství je součástí série májových akcí, které jsme nazvali Tóny pro rodinu. Základem je totiž odborná expozice upozorňující na důležitou fázi života dítěte a rodičů, období těhotenství a porodu,“ uvádí Nina Nováková a pokračuje:“ Setkání Spolu v dobrém i zlém se, přiznávám, inspirovalo krásným projektem Českého rozhlasu Zlatá láska“.
Součástí setkání je zpracování tzv. debatního listu, který vyplní všichni zúčastnění. Po vyhodnocení malé ankety se například dozvíme, jak dalece spolu manželé sdílejí své pocity, obavy, plány, naděje i zklamání, co jim nejvíc pomohlo v těžkých okamžicích, a také, co by doporučili mladým: ženit se a vdávat, nebo ne? Akci Spolu v dobrém i zlém spolupořádá Sdružení křesťanských seniorů, které připraví pod vedením Ludmily Šumové ochutnávku vín s příběhem. Třetím partnerem je Dívčí střední katolická škola v Praze. Děvčata pod vedením ředitelky Lucie Velkoborské zazpívají a přinesou ukázky svých výrobků.
Již od starověku se největší filozofové zabývali účelem a cílem manželství. Například Aristoteles zdůrazňuje vztah přátelství. Bible mluví přímo o tom, že ze dvou se stane jeden, fyzicky i psychicky. Z obou pohledů vychází, že jediné, čemu se nemá v manželství dávat prostor, je sobectví,“ uzavírá Nina Nováková.